Å andra sidan

Å andra sidan

USM i Kassjö-skogen

SportSkapad av Lennart Forsberg mån, september 18, 2017 07:33:17

Ungdoms-SM i orientering avgjordes i Kassjö i helgen – ett evenemang som nästan inte alls uppmärksammades på lokaltidningarnas sportsidor.

Om viljan hade funnits hade det – på modernt sportjournalistiskt vis – åtminstone kunnat göras ett nummer av att en älgjägare med bössa syntes vid ett älgtorn strax innan långdistanssegraren i klassen H 16, Viktor Svensk, dundrade förbi.

Trots informationsmöten och samverkansöverenskommelser mellan jägare och orienterare når information inte alltid fram till alla berörda.

Samspelet i skogen kan också skildras på annat sätt. En stekhet orienterare utrustad med modern teknologi passerar ett älgtorn från flydda tider. Den gamla kaminen är inte alls stekhet.
Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.
Skapad av Torbjörn Osterling tis, september 26, 2017 18:19:33

För många år sedan var det en budkavle i Dalarna. Arrangörerna hade gått ut med att det ursprungliga tävlingsområdet måste flyttas på grund av stor risk för björn.

Vid starten för herrkavlen i det nya tävlingsområdet drog alla iväg för att ivrigt nå startpunkten. En bit efter start stod en björn. Den var uppstoppad men det bidrog till en spridning i alla fall.