Å andra sidan

Å andra sidan

Inget tilltalande tilltal

UmeåSkapad av Lennart Forsberg fre, februari 16, 2018 09:17:29

Dessa rader skickade jag till VK för en vecka sedan i tron att den skulle publiceras som insändare – men det verkar min text inte duga till? Raderna är föranledda av den bristfälliga – och i vissa fall förvirrande – information som vi närboende fått angående planerna på en förskola på Böleäng.

Inget tilltalande tilltal

Hur tilltalar man en kommun?
Jag har gjort några försök utan tilltalande resultat.
Mina åsikter har mestadels mötts med tystnad och jag tycker mig ana en talande tystnad…

Det började i höstas – under en semester på Mallorca meddelade kommunen att en förskola skulle placeras bakom vårt radhus. Det var uppenbarligen bråttom, vi hann inte ens hem från Mallorca för att lämna in synpunkter på de kommunala förskoleplanerna.

Men det finns ju e-post! Ett tiotal kommunala e-postadresser nåddes av synpunkter från semesterhotellet. Hemma i Umeå förtydligades synpunkterna i två e-brev till – bl a med ett förslag till alternativ placering av den tilltänkta förskolan.

Raderna tycks ha tagits emot med stillatigande förvåning. Förutom några artighetsfraser och ett(1) svar som andades svarslöshet, hörde ingen av sig.

Men nu har vi fått ett brev till. Och det med ett tilltal som tyder på att kommunen kommunicerar med fastighetsbeteckningar. Det är jag som är Fröhuset 40!

Arbetet med en förskola på Böleängs fotbollsfält fortsätter tydligen planenligt.
Och synpunkter från de närboende förbigås fortfarande med tystnad.
Jag blir brydd när kommunen inte bryr sig...

Byggnadsnämnden tycker uppenbarligen att det är helt i sin ordning att placera en förskola på en äng reserverad för idrottsändamål. Och det på en idrottsyta som – tack vare ideella krafter – fungerat som fotbollsarena för flera av Umeå Södras fotbollslag under många år.

Det stör mig. Och det är inte det faktum att kommunen inte bryr sig om mina åsikter som irriterar. Det är tystnaden som stör.

Invånare som hör av sig är alla – oavsett åsikter – väl värda ett värdigt bemötande.
Umeås företrädare, som gärna dansar med de stora elefanterna, framstår mer och mer som en tiger… hoppsan, jag menar förstås att kommunen framstår som en som tiger.

Så borde det inte vara. Sett från mitt perspektiv från Fröhuset 40 iklär jag mig gärna rollen som Busfröet, 70, och vädjar till kommunen att ta sin egen slogan på större allvar. Jag vill bo i en kommun med mottot:
Umeå. Mer tilltalande!

Lennart Forsberg

PS! Här har jag samlat min samlade korrespondens i förskolefrågan.
Fill in only if you are not real

Följande XHTML-taggar är tillåtna: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS-mallar och Javascript är inte tillåtna.